Get the Flash Player to see this rotator.

SOS'14: Belgian Asociality

 • Website


 • Vrijdag 18 april - Main - 22u30
  In een ver, zeer ver en al lang vergaan verleden leefden vier jonge snaken die in het holst der nachten in duistere omgevingen van verderf samen een droom deelden : nachtbraken, fuiven en lol maken. Hun wegen kruisten in het toen nog beruchte Keerbergen, centrum van bierconsumptie en nachtdoordoenerij. En kijk, in zulke momenten waar helderheid en inzicht ontbreken, werd een dure eed gesmeed, een eed die de rest van hun leven zou bepalen : zij namen zich voor een groepeke te beginnen om aan de behoeften van hun droge levers te kunnen voldoen... Gratis wel te verstaan.

  Van toen af liep het storm : overal buitenvliegen wegens te veel kabaal, zelf repetitiekot bouwen, fuiven, nummerkes ineen steken, zoeken naar optreden, met bibberende knieën de eerste keer, en nog, en met succes, een plaat mogen maken, daarmee op de radio, daardoor alle festivals af, nog platen mogen maken, op toernee naar Spanje, Noorwegen, Nederland, Duitsland, nog meer platen mogen maken, nog optredens, burps....fijn!!!

  Al 20 jaar is 't spel aan de gang. Voorbijgevlogen, ongelooflijk veel meegemaakt, overal geweest en onnoemelijk veel mensen lawijt in hun oren gepompt. Grijns, ze hebben er geen spijt noch genoeg van. En dus heeft Belgian Asociality na 20 keitoffe jaren weer de eer en het genoegen een hoop onzin in uw richting te stompen. In de vorm van oftewel een schijf met muziek, oftewel datzelfde schijfke MET een schijf vol beeld. Wat staat daarop??? kaBAal! Van binnen en van buiten. Allemaal nieuwe dinges met hoge culturele waarde en uitmuntend amusementsgehalte. Waarvan akte, want dankzij enkele bekwame mensen die zich ook even wilden laten gaan buiten hun werkuren om, zoals daar zijn Jorunn van Laïs, Quinte van ABN, Loes Van Den Heuvel, Marco van de Heideroosjes en Luc van De Vos zou er toch ergens enig niveau moeten bereikt zijn geweest geworden. Of was het omgekeerd?

  Feit is, naast de bij Belgian Asociality obligatoire nonsense, zoals Middelnederlandse poëzie, kinderliedjes en rijmelarij allerhande, dat er back to the roots gegaan wordt, agressief en sarcastisch, boos en uitlachend, frustraties omgezet in je m'en foutisme. Korte, snelle, harde nummers met daarop teksten die in feite evengoed als kleinkunst hadden kunnen gebracht worden. Maar dus niet. Gaande over in paniek geslagen vrouwen op de ochtend van hun trouwfeest, over ambras in 't café, naar vaderlandsliefde, huiselijk geweld, vrouwverheerlijking, luie tuinkabouters en de burgers van Tremelo.

  Steek het in uw oor !  Belgian Asociality - Twee
  Belgian Asociality - Belgie  Terug

  SPONSORS

  Get the Flash Player to see this rotator.

  Schil On Stage

  18 & 19 april 2014

  WANTED


  Inschrijven Medewerker


  Jeugdraad Schilde

  Werkgroep Schil On Stage
  Eugeen Dierckxlaan 24
  2970 Schilde


  Tel.: 03/380.07.47
  Fax: 03/380.07.41
  E-mail:

  GASTENBOEK
  Organisatie