Get the Flash Player to see this rotator.

Hoofdgroepen: Horses On Fire

 • Website


 • Zaterdag 14 april - Main - 00u30
  Je hebt groepen die jarenlang ter plaatse trappelen. Je hebt groepen die meteen het vuur aan de lont steken.

  Horses on Fire gaat resoluut voor dat laatste. Deze jonge veulens staan te trappelen om u met hun vuur aan te steken. Zeg nooit dat u niet gewaarschuwd was.

  In 2009 stoten Horses on Fire door tot de finale van Global Battle of the Bands, een talentenjacht die via Merksem naar Londen leidt. In de legendarische Scala groeit de Belgische inzending uit tot favoriet van de Battle-bezieler, maar kan het viertal niet op tegen een Aziatisch avant-gardespektakel waarvoor de jury ten einde raad kiest. Geen erg, van Londen stoomt het door naar Aarschot, waar Horses on Fire een eerste keer de vermaarde Red Tape Studio's induiken voor een zelfgefinancierde demo. Monsieur Paul (Triggerfinger) legt er een oor te luister en hoort dat het goed is. Dat wakkert het vuur alleen nog harder aan en twee opnamesessies later krijgen de songs voor het debuutalbum, met dank aan producer Ian Clement (Wallace Vanborn) vorm. In Voorde, in de Acid Avenue Studio. Michele wordt ter plekke een nog veelzijdiger vocalist, Thijs perst er de riffs ongemeen strak uit. Het visitekaartje van een erg beloftevolle band wordt afgewerkt door Maarten Heynderickx, eerder medeverantwoordelijk voor Paradisiac van Millionaire -nog zo'n bezeten werkstuk.

  Hoe dat dan klinkt? Welaan dan, wie single Draw the line beluistert, hoort een withete streep Dan Auerbach, een snuif Black Mountain en vooral een nummer dat live alleen maar beter wordt. Wie Glassmade giants hoort maakt kennis met de kopstem van de frontman, beheerst golvend op een groovy southern rock-ritme. Wie Season to hate opzet, zit mee te drummen op zijn stuur voor hij er erg in heeft. U begrijpt hoe zulke nummers klinken. Stuk voor stuk zijn het nummers die schommelen tussen brute kracht en bluesy brugjes, tussen machismo en melodie, tussen pop en rock, tussen pathos en een knipoog, tussen –welja- guns en roses. Nummers waarmee je naar de oorlog kan. Of naar een platenfirma.

  De titelloze debuutplaat Horses on Fire verschijnt op 7 februari 2012 bij V2 Records.


  Horses On Fire - Raw Meat
  Studio Brussel: Horses On Fire - Easy (Faith No More cover)  Terug

  SPONSORS

  Get the Flash Player to see this rotator.

  Schil On Stage

  18 & 19 april 2014

  WANTED


  Inschrijven Medewerker


  Jeugdraad Schilde

  Werkgroep Schil On Stage
  Eugeen Dierckxlaan 24
  2970 Schilde


  Tel.: 03/380.07.47
  Fax: 03/380.07.41
  E-mail:

  GASTENBOEK
  Organisatie